Skip to main content

Evert de Boer (62) was klaar met allerlei flauwe smoesjes over z’n hoogtevrees. Dat hij geen tijd had om een bergwandeling te maken, of zijn huis niet kon schilderen. ‘Ik kreeg steeds meer het gevoel dat mijn familie last kreeg van mijn gedrag. Mijn zoon woont in een flat die je via een loopbrug kunt bereiken. Die durfde ik in m’n eentje niet over. Dat ging alleen als hij mijn hand vasthield.’

Met Evert de Boer is verder niks aan de hand. Hij is sportief, heeft een drukke baan als Europees manager van een innovatief bedrijf, zit bijna wekelijks zonder problemen in een vliegtuig, maar die hoogtevrees… De Boer: ‘Onder het motto beter laat dan nooit ben ik op internet naar hulp gaan zoeken. Als je steeds meer dingen gaat ontwijken die je graag doet, zoals wandelen in de bergen, dan wordt het toch tijd dat je er wat aan gaat doen.’

Op internet stuitte hij op wetenschappelijk onderzoek van universitair docent en therapeut Tara Donker van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij wil aantonen dat ze mensen met VR-bril en speciale software binnen drie weken van hun fobie af kan helpen. …

Lees verder op: https://fd.nl/futures/1297635/bekijk-je-angst-door-een-andere-bril#